06-16057849 van 9.00 tot 17.30 uur

06-1605 7849 van 9.00 t/m 17.30 uur

Wat is het verschil tussen PPI en DPI?

DPI en PPI zijn termen die worden gebruikt bij fotograferen en afdrukken. DPI staat voor punten per inch, terwijl PPI voor pixels per inch staat. DPI is een vast aantal, terwijl PPI verandert, afhankelijk van de grootte van de foto of het bestand. 

Gebruik je in je design een afbeelding? Dan is natuurlijk erg belangrijk dat de afbeelding die je gekozen hebt ook haarscherp gedrukt wordt. Of de afbeelding haarscherp op het papier komt heeft allemaal te maken met PPI (pixels per inch). PPI wordt gebruikt voor digitale afbeeldingen op je beeldscherm en geeft aan hoeveel pixels er per inch in je afbeelding zitten. Pixels zijn de vierkante blokjes in een beedscherm, waarmee een afbeelding wordt opgebouwd.

Naast het aantal pixels per inch (PPI) bestaat er ook nog zoiets als dots per inch (DPI). In tegenstelling tot PPI, zegt de DPI niets over wat de kwaliteit is van je afbeelding. DPI zegt juist iets over de scherpte van het drukwerk en geeft aan hoeveel druppels inkt er per inch in de afbeelding gedrukt worden. Dit wordt bepaald door de drukpers. Over het algemeen geldt: hoe meer dots per inch, hoe scherper, mits je afbeelding van voldoende PPI is natuurlijk.

Opmaken van je bestand

Wanneer je een afbeelding van hoge resolutie drukklaar wilt opmaken werk je met PPI. Voor een hoge resolutie heb je afbeeldingen nodig met een PPI van 225 of hoger, met een maximum van 300. Is de resolutie lager dan 225 PPI? Dan is de kans groot dat je dit terug gaat zien in het drukwerk. Je krijgt dan een afbeelding die er wazig en pixelig uitziet.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden...
RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram

Gelukt! Oops!

close

Select options

close
%d bloggers liken dit:
Het minimale bestelbedrag bedraagt 5,00.
×