06-16057849 van 9.00 tot 17.30 uur

06-1605 7849 van 9.00 t/m 17.30 uur

Papiersoorten

Wat is het verschil tussen gestreken en ongestreken papier?

Papiersoorten zijn grofweg in te delen in twee soorten: gestreken en ongestreken papier. Beide hebben een unieke uitstraling en zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Gestreken papier (ook wel Machine Coated of MC papier genoemd) is het gladde papier dat je kent van de gemiddelde flyer. Ongestreken papier wordt ook wel uncoated papier genoemd en is wat ruwer. Hieronder leggen we uit wat het verschil is.

Wat is gestreken papier?

Gestreken papier is voorzien van een coating of strijklaag die ervoor zorgt dat het papier glad wordt. Hierdoor is het papier beter te bedrukken. 
Eigenlijk is de kern van het papier hetzelfde als dat van ongestreken papier maar het is de coating die ervoor zorgt dat het een mooi glad oppervlakte wordt. Deze papiersoort zie je vaak bij glossy magazines en flyers drukken. 

Wat is ongestreken papier?

Ongestreken papier is een uncoated soort die daardoor ook een structuur kan hebben. Ongestreken papier is dan ook goed beschrijf- en bestempelbaar omdat het de inkt een beetje opneemt. Daardoor komen foto's vaak ook iets fletser uit. Veel mensen vinden het ongestreken papier erg mooi omdat het rustig en natuurlijk oogt. 

Als je bij ons flyers besteld kun je kiezen tussen ongestreken, gestreken papier (Silk MC) of Glossy.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden...
RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram

Gelukt! Oops!

close

Select options

close
%d bloggers liken dit:
Het minimale bestelbedrag bedraagt 5,00.
×